کاشت ابرو بدون جراحی چگونه است؟
یکی از روشهایی که توجه زیادی را جلب کرده است؛ استفاده از کمک رباتیک یا تکنیکهای کم تهاجمی برای انجام پیوند مو با برشهای کوچکتر است که میتواند منجر به آسیب کمتر و احتمالاً زمان بهبودی سریعتر شود. در ادامه به توضیح چند روش که آمیخته با رویکردهای کم تهاجمی است؛ میپردازیم.
FUE (استخراج واحد فولیکولی)
درحالیکه FUE یک گزینه جراحی است، اما نسبت به روشهای سنتی بهعنوان یک گزینه کم تهاجمی در نظر گرفته میشود. این تکنیک شامل استخراج فولیکولهای موی فردی از نواحی اهداکننده (معمولاً پوست سر) و پیوند آنها به ناحیه ابرو است. فرایند استخراج با استفاده از پانچهای کوچک انجام میشود که زخمهای ریزی به جا میگذارد که امکان دارد؛ بهسرعت بهبود یابند و کمتر قابلمشاهده باشند.
تکنیکهای پزشکی ترمیمی
استفاده از تکنیکهایی مانند PRP (پلاسمای غنی از پلاکت) همراه با روشهای کم تهاجمی برای تحریک رشد مو در ناحیه ابرو وجود دارد. اگرچه این موضوع به معنای کاشت به معنای سنتی نیست، اما ممکن است؛ یک گزینه ایده آل برای تقویت رشد مو در نواحی هدف باشد.
کلونینگ مو (hair cloning یا روشهای القایی)
افزون بر کاشت ابرو با موی دیگران، تحقیقات در زمینه کلاونینگ مو یا استفاده از سلولهای بنیادی برای القای رشد مو همچنان در حال انجام است. کلاونینگ مو شامل استخراج و کشت سلولهای فولیکولی از فولیکولهای موی موجود برای ایجاد فولیکولهای موی جدید بهمنظور پیوند است که به طور بالقوه امکان استفاده نامحدود از نواحی اهداکننده و تأثیر حداقلی بر روی پوست سر را فراهم میکند.
از سوی دیگر، القای فولیکول بر تحریک سازوکارهای طبیعی رشد موی بدن با استفاده از سلولهای بنیادی یا فاکتورهای رشد تمرکز دارد تا تشکیل فولیکولهای جدید را تشویق کند. هر دو تکنیک عمدتاً همچنان تجربی محسوب شده و بهطورکلی برای ترمیم ابرو در دسترس نیستند. پیشرفتها در این زمینهها میتواند روشهای پیوند مو را در آینده متحول کند.
مزایای کاشت ابرو بدون جراحی
روشهای سنتی کاشت ابرو سالیان سال در میان مردم شناخته شده بودند؛ اما در سالهای اخیر، متدهای جدید و کم تهاجمیتر به متقاضیان کاشت ابرو، ارائه شد. در ادامه قصد داریم، نکات مثبت روش غیر جراحی کاشت ابرو را موردنظر قرار دهیم.
- کم تهاجمی؛ روشهای غیرجراحی مانند میکروبلیدینگ یا درمان PRP (پلاسمای غنی از پلاکت) نیاز به زمان بهبودی کمی دارند و باعث ایجاد آسیب کمتر و بهبودی سریعتر نسبت به روشهای جراحی سنتی میشوند.
- ظاهر طبیعی؛ تکنیکهایی مانند میکروبلیدینگ شامل تاتو کردن خطوط نازک و شبیه به موهای طبیعی ابرو هستند که منجر به نتیجهای بسیار طبیعی میشود.
- کاهش خطر عوارض؛ روش غیر جراحی کاشت ابرو، معمولاً با خطرات کمتری از عوارض، مانند عفونت یا زخم که به طور معمول ناشی از روشهای جراحی است؛ مواجه هستند.
- کاهش درد؛ گزینههای مختلف روش کاشت ابرو بدون جراحی به دلیل راحتی بیشتر در حین عمل و کاهش درد نسبت به روشهای جراحی مشمول بیحسی موضعی میشوند.
- نتایج قابلتغییر؛ تکنیکهای غیرجراحی میتوانند بهراحتی در طول عمل تنظیم شوند تا نتیجهای دقیقتر و متناسب با سلیقه فردی به دست آید.
- نتایج فوری؛ برخی از روشهای غیرتهاجمی، مانند فیلرها یا میکروبلیدینگ، میتوانند نتایج فوری ارائه دهند و به بیماران اجازه میدهند بلافاصله پس از عمل اثر را مشاهده کنند.
- گزینههای قابلبازگشت؛ برخی از روشهای غیرجراحی، مانند فیلرهای موقتی، اجازه میدهند تا تنظیماتی انجام شود که اگر نتایج بهدلخواه نباشد، میتوان آنها را راحتتر از روشهای جراحی اصلاح کرد.
این مزایا میتوانند کاشت ابرو بدون جراحی را برای افرادی که به دنبال روشی راحتتر و کمتهاجمیتر برای دستیابی به ابروهای پرتر هستند، جذاب کنند. بااینحال، مشاوره با یک پزشک متخصص برای تعیین بهترین روش متناسب با نیازها و انتظارات فردی بسیار حائز اهمیت است.
معایب روش غیرجراحی کاشت ابرو
کاشت ابرو بدون جراحی که معمولاً شامل روشهای غیرتهاجمی میتواند مزایای بسیاری داشته باشد، اما دارابودن چند معایب نیز دور از فکر نیست. از نکات منفی روش کاشت ابرو بدون جراحی میتوان به گزینههای زیر اشاره کرد:
- دوام کوتاهمدت؛ بسیاری از روشهای غیر جراحی کاشت ابرو، بهمرورزمان ممکن است نیاز به تجدید یا تکرار داشته باشند.
- نتایج محدود؛ برخی اوقات، احتمال دارد؛ در این روشها نتایج بهاندازه روشهای جراحی (مانند پیوند مو) مطلوب و کامل نباشند و به بهبود جزئی در ضخامت و شکل ابروها منجر شوند.
- آسیبپذیری نسبت به عوامل خارجی؛ از دیگر نواقص موجود در این مجموعه از روشها، وجود عوامل خارجی مانند رطوبت، تعریق و استفاده از محصولات آرایشی بوده و ممکن است نتیجه کلی را بهآسانی تحتتأثیر قرار دهند.
- نیاز به مهارت متخصص؛ کیفیت نهایی نتایج به مهارت و تجربه تکنسین یا پزشک بستگی دارد. انتخاب یک پزشک ناکارآمد میتواند منجر به نتایج نامطلوب و غیرطبیعی شود.
- احتمال واکنشهای آلرژیک یا عوارض؛ برخی افراد ممکن است به مواد استفادهشده، اعم از رنگها یا فیلرها، حساسیت داشته باشند و این امر میتواند عوارضی مانند التهاب یا آلرژی ایجاد کند.
- عدم قابلیت اصلاح دائمی؛ در صورت عدم رضایت از نتایج، در مواردی که روشهای غیرجراحی مورداستفاده قرار گرفته، اصلاح دائمی و اساسی دشوارتر است و ممکن است به زمان زیادی نیاز داشته باشد تا نتایج قبلی محو شوند.
- مدتزمان بهبودی؛ در برخی از روشها مانند درمان PRP، چند جلسه درمانی برای دستیابی به نتایج مطلوب انجام میشود که ممکن است زمانبر باشد.
بهطورکلی، مهم است که قبل از تصمیمگیری در مورد روشهای کاشت ابرو، تمام گزینهها و معایب آنها را با یک متخصص مشورت کنید و کیفیت را فدای کاشت ابرو قیمت پایین نکنیم، تا بهترین انتخاب برای شرایط فردی انجام شود. Eyebrow Transplant: Procedure, Cost, Pros & Cons, Precautions
چرا کاشت ابرو بدون جراحی به کاشت ابرو با جراحی ترجیح داده میشود؟
کاشت ابرو بدون جراحی به دلایل گوناگونی بر کاشت ابرو با عمل جراحی، ارجحیت دارد. در روشهای غیرجراحی معمولاً، بیحسی موضعی به کار گرفته میشود و نیازی به بیهوشی عمومی نیست. از دیگر نواقص موجود در روش جراحی، نیاز به مدتزمان بلند و دوره نقاهت طولانیمدت است. این مشکل در روش غیر جراحی کاشت ابرو برطرف میشود؛ بهطوری که دوره بهبودی پس از عمل، بسیار زودتر میگذرد. در روش بدون جراحی، به دلیل عدم انجام جراحی، خطر عفونت و زخم نیز کاهش مییابد.
در برخی از روشهای غیرجراحی، نتایج بلافاصله پس از انجام کار قابلمشاهده است، درحالیکه در کاشت ابرو با جراحی ممکن است چند هفته طول بکشد تا نتایج نهایی مشخص شود. باید در نظر داشته باشید؛ معمولاً هزینههای مربوط به روشهای غیرجراحی کمتر از روشهای جراحی است. در روشهای غیرجراحی، امکان ایجاد تغییرات و اصلاحات در صورت نیاز وجود دارد و این در حالی است که در روشهای جراحی این کار دشوارتر است.
بااینحال، انتخاب بین این دو روش بستگی به نیازها و شرایط فردی هر شخص دارد و مشاوره با یک متخصص کاردان میتواند کمککننده باشد. یکی از خطرات احتمالی کاشت ابرو این است که فولیکولهای موی جدید بهخوبی جذب نشوند. در چنین مواردی، ممکن است نیاز باشد که این روش در آینده دوباره انجام شود. همچنین علاوه بر موارد ذکر شده، خطراتی مرتبط با خود عمل جراحی وجود دارد. این معایب میتواند به شکل زیر باشد:
- خونریزی بیش از حد
- آسیب به اعصاب
- ورم
- کبودی