تزریق ژل
پرکردن شیارها باعث پرشدن چین و چروک هایی مثل پرکردن خط خنده، رفع لاغری دست و صورت، گودی زیر چشم ها، افزایش حجم لب، گونه، چانه و نیز اندام دیگر بدن (مانند سینه و…) می شوند و باعث جوانسازی پوست شده و این ترکیبات حتی برای پر کردن فرورفتگی های ضایعاتی چون سالک و… و نیز تغییرات محدود در حالت کلی بینی کاربرد دارند. ترکیبات پُرکننده تزریق ژل به دو نوع موقت و دائم تقسیم می شوند.
البته نوع ژل دائم ( پلی اکریل آمید ) خود دارای انواع مختلفی می باشد و مطالعات و تحقیقات متعدد بر روی برخی انواع آن در اروپا طی سی سال گذشته نشان داده که نه تنها هیچ گونه حساسیت، سرطان زایی، مسمومیت و… با آن وجود ندارد، بلکه غیرقابل جذب و تجزیه بودن، تطابق کامل با بافت پیوندی بدن و یکنواختی کامل آن نیز به اثبات رسیده است.
ژلهای تزریقی
فیلرهای قابل تزریق در چین و چروک صورت با هزینه ای کمتر از لیفت صورت ، می تواند به جوانسازی صورت شما کمک کند. اکثر فیلرها می توانند تورفتگی ها، خطوط و چروک صورت را در کمتر از 30 دقیقه پر کنند و نتایج تزریق ژل تا 4 ماه باقی می ماند.
ژل های تزریقی بر خلاف بوتاکس که ماهیچه های زیر چین و چروک را فلج می کنند، فضاهای خالی زیر چین و چروک پوست را پر می کنند. همچنین با تزریق ژل، لکه های صورت نیز پوشانده می شوند.
از تزریق ژل در صورت می توان به عنوان پر کننده و حجم دهنده صورت و لیفت صورت و چانه و زاویه دار کردن صورت و برجستگی گونه ها و لب ها استفاده نمود.
- ژل ها ترکیباتی هستند که چین و چروک های عمیق و گودی ها را پر کرده و از آن ها برای برجسته کردن گونه و لب استفاده می شود.
- اثر تزریق ژل و فیلرهای پر کننده بین ۶ ماه تا ۶ سال می باشد.
- ژل های موقت بین ۶ تا ۱۸ ماه و ژل های دائم حداقل تا ۶ سال ماندگاری دارند. ژل های موقت مثل کلاژن ها و هیالورونیک اسیدها بوده و اسامی مختلفی مانند ژوودرم، روفیلان، رستیلن، ماتریدکس ، هیالونیک اسید و… دارند.
- ژل های دائم در اصل همیشگی بوده، اما چون بعد از گذشت ۵ تا ۶ سال کوچک تر شده و بافت های بدن نیز تحلیل می روند، ماندگاری آن ها را باید بین ۵ تا ۱۰ سال در نظر گرفت. امروزه ژل های دائم به طور عمده شامل پلی اکریل آمید و پلی متیل متاکریلات می باشند.
ژل هیالونیک اسید
یکی از معروف ترین انواع فیلرهای تزریقی، ژل هیالونیک اسید است.عوارض جانبی تزریق ژل هیالونیک اسید کم است اما ممکن است شامل قرمزی، ورم و کبودی شود. همچنین ممکن است برآمدگی های ریزی در زیر پوست پدید آید. ماندگاری ژل هیالونیک اسید از چند ماه تا 2 سال متفاوت است. برخی تحقیقات حاکی از این است که تزریقات متعدد ژل می تواند کلاژن سازی طبیعی بدن را شبیه سازی نموده و خطوط و چین و چروک پوست را کاهش دهد.
فیلر های سینتیک پوست
این دسته از ژل های تزریقی پوست، موادی هستند که در آزمایشگاه ساخته شده و ربطی به مواد طبیعی پوست ندارد. تمام ژل های این دسته عوارض جانبی یکسانی نظیر قرمزی، ورم، کبودی، برآمدگی های زیر پوستی دارند. ماندگاری ژل های سینتیک نسبت به انواع دیگر بیشتر است. همچنین در صورت تزریق ژل به صورت غلط، ممکن است عدم تعادل در چهره پدید آید.
ژل کلاژن
دانشمندان اولین ژل های تزریقی را از ماده ای به نام کلاژن تهیه کردند که این ماده از بدن دام تهیه می شد. این ژل اثر مثتبی داشت و حجم طبیعی را در پوست و صورت ایجاد می کرد اما دوام زیادی نداشت.
اغلب کلاژن های تزریقی در طول 1 ماه پس از تزریق تجزیه می شوند. همچنین ممکن است حساسیت زا باشند.
عوارض تزریق ژل در صورت
عمل تزریق ژل بسیار سریع و راحت است. تمام ژل های تزریقی ممکن است شامل عوارض احتمالی، از قبیل حساسیت و ایجاد برآمدگی های کوچک زیر پوستی باشند.
در برخی موارد، برآمدگی ها ممکن است دائمی باشند و حتی تغییر رنگ در پوست رخ دهد. تغییر رنگ پوست ممکن است تا چند ماه باقی بماند اما درمان دارد. در موارد بسیار نادر، اگر از ژل مناسب برای پوست استفاده نشود، ممکن است منجر به از بین رفتن سلول های پوست شود. به طور کلی، هر چه ماندگاری ژل تزریقی بیشتر باشد، عوارض جانبی آن بیشتر است.
باید بدانیم هر ژل و فیلری برای تمام انواع چین و چروک ها مناسب نیست. با استفاده از بهترین نوع ژل تزریقی نزد بهترین پزشک متخصص در کلینیک تخصصی تزریق ژل و جوانسازی پوست می توان عوارض جانبی تزریق ژل را کاهش داده و بهترین نتیجه را دریافت نمود.
هزینه تزریق ژل
تزریق ژل به طور کلی هزینه کمتری نسبت به تزریق چربی دارد زیرا در این روش به لیپوساکشن و کشیدن چربی از بدن فرد نیازی نیست. هزینه تزریق ژل به صورت و بدن بستگی به مقدار ژل مورد نیاز، انتظارات بیمار از عمل، نوع ژل انتخابی و مهارت پزشک متخصص و کلینیک مورد انتخاب دارد.