تقویت مو

تقویت مو

مو به شدت تحت تأثیر وضعیت بدنی انسان قرار دارد. هرچند مو سلولی مرده است اما نه تنها بر ظاهر فرد بلکه بر زندگی اجتماعی وی تأثیر به سزایی دارد. حجم تبلیغات بسیاری از لوازم آرایشی و اصطلاحاَ بهداشتی، افراد را به سمت خرید این محصولات به منظور تقویت مو سوق می دهد.

اما نه تنها مو را تقویت نمی کند بلکه به تضعیف و از بین رفتن آنها نیز کمک می کند. پارافین و روغنهای بر پایه مواد نفتی به صورت روزمره و در اشکال مختلف نظیر واکس مو، کرم مو و … توسط بسیاری از مردم به خصوص جوانان استفاده می شود و تنها سودجویان این محصولات از مضرات آن آگاه هستند.

در کنار این مواد، تغذیه نامناسب و استفاده از خوراکی هایی که تنها باعث احساس سیری در فرد شده و هیچ ماده مغذی را به بدن وی نمی رسانند نیز از جمله عوامل تضعیف مو و ریزش و سفید شدن آن است. سیگار و انواع دخانیات نیز علاوه بر اینکه بر سیستم تنفسی فرد اثر منفی می گذارد، رشد موهای فرد را نیز با اختلال روبرو می سازند زیرا استفاده از دخانیات باعث تجمع چربی پیرامون پیاز مو می شود و از رسیدن مواد مغذی به آن جلوگیری می نماید.

تقویت مو و جلوگیری از ریزش مو

تقویت مو را می توان به عنوان بهترین راه و سریع ترین راه برای جلوگیری از ریزش مو نام برد، اما به شرط آنکه به صورت طبیعی و تخصصی صورت گیرد. پوست سر انسان حدود ۱۰۰ الی ۱۵۰ هزار تار مو از میان قریب به ۵ میلیون تار موی کل بدن انسان را شامل می شود که این تعداد مو در مساحتی نزدیک به ۵۰۰ سانتیمتر مربع متراکم شده است. در واقع تراکم موی سر انسان حدوداً ۲۰۰ تار مو در سانتی متر مربع است.

علل ریزش مو

ریزش مو یکی از شایع ترین مشکلات در سراسر جهان است و بیش از یک سوم مردم با این مشکل مواجه هستند. هر فردی روزانه 100 تار مو از دست می دهد و این یک رونده طبیعی در چرخه رشد مو می باشد. در این چرخه موها پس از مرحله رشد، مدتی روی سر و اصطلاحا در مرحله استراحت می مانند و پس از آن وارد مرحله ریزش می شوند. ولی این یک روند طبیعی است که جای نگرانی ندارد. چرا که موهای ریخته شده پس از مدتی دوباره شروع به رشد می نمایند و چرخه از سر گرفته می شود.

اما ریزش مو زمانی نگران کننده می گردد که موهای ریخته شده بسیار بیشتر از موهایی باشند که مجددا روی سر رشد می نمایند. در چنین حالتی به مرور زمان موها حجم خود را از دست می دهند و حتی ممکن است فرد دچاره طاسی موضعی یا کامل گردد.

همه ما می دانیم به طور نرمال مردان بیشتر از زنان دچار ریزش موی سر و در مواردی حتی طاسی می شوند. اما وجود عوامل ریزش موی زنان، می توانند آنان را نیز دچار ریزش شدید مو نماید. عوامل مختلفی سبب ریزش موها می شوند که از مهمترین آنها در زنان و مردان می توان به عامل هورمونی اشاره کرد. عامل هورمونی مستقیماً با عامل ژنتیکی در ارتباط است و می توان از ریزش موی آندروژنتیک به عنوان شایع ترین مشکل در بین زنان و مردان اشاره نمود.

در زیر به تعدادی از عوامل عمده ریزش مو در مردان و زنان اشاره شده است:

  • داشتن سابقه ی طاسی مردانه در خانواده
  • هورمون های زنانه
  • کمبود ویتامین B
  • کاهش وزن سریع و بدون برنامه
  • شیمی درمانی
  • بستن سفت موها و تحت فشار قرار دادن موها
  • افزایش سن
  • کم خونی و فقر آهن
  • کم کاری و یا پرکاری غدد بدن
  • عوامل تغذیه ای
  • استرس های فیزیکی و روحی
  • بیماری دیابت و بیماری های غدد فوق کلیوی
  • بارداری
  • مصرف بیش از اندازه ی ویتامین A
  • کمبود پروتئین

علل ریزش مو در زنان و مردان متفاوت است

اگر چه با توجه با ویژگی های ژنتیکی و روش های تغذیه ای افراد ، عوامل ریزش مو در زنان و مردان می تواند متاثیر از عوامل مختلف مخرب گفته شده باشد؛ اما آنچه که آمار به صورت درصد بالایی از تحقیقات نشان می دهد گویای این امر است که ریزش مو در زنان بیشتر به دلایل کمبود های تغذیه ای و روش های افراطی در استفاده از مواد حالات دهنده ی مو و در موارد کمتر به سبب عوامل ژنتیکی است. اما در مردان دلیل عمده ریزش مو عوامل ژنتیکی یا همان ارثی و چاقی است.

با توجه به هریک از عوامل ایجاد کننده ی ریزش مو درمان و جلوگیری از آن راهکارهای ویژه خود را دارد. به همین منظور به فرد توصیه می شود ابتدا در جهت تشخیص علل ریزش مو برآید و سپس به برای درمان و جلوگیری از آن چاره ای بیندایشد .

در مواردی که ریزش مو مرتبط با اختلالات و بیماری های هورمونی است؛ می بایست با مراجعه به متخصصین این امر، به صورت تخصصی مشکل ریزش مو مرتفع گردد.

جلوگیری از ریزش مو

به دلیل تاثیر مو در زیبایی چهره و نقش مهمی که در ظاهر و اعتماد به نفس ما ایفا می کند، همواره این فاکتور زیبایی از اهمیت ویژه ای برخودار است. در این مقاله برآن شدیم با نگاهی اجمالی و نیمه تخصصی به بررسی و علل ریزش مو و راه کارهای جلوگیری از ریزش مو بپردازیم.

برای جلوگیری و درمان ریزش مو ابتدا می بایست عوامل ایجاد کننده ی ریزش مو در فرد مورد شناسایی قرار گیرد تا با حذف این عوامل مخرب به بازیافت مو و همچنین توقف بیشتر ریزش مو کمک گردد. اگر ریزش مو در برهه ای زمان رخ داده و درصدد رفع آن و جلوگیری از ریزش مجدد موی خود هستید، موارد آسان و مهم زیر را بکار ببرید.

رعایت رژیم غذایی مناسب

پروتئین ساختار مهمی از بافت ها در بدن از جمله موها می باشد. اطمینان حاصل کنید که پروتئین کافی در رژیم غذایی شما مصرف می شود. مهمترین منابع پروتئین عبارتند از شیر، ماهی و حبوبات

شما همچنین می توانید با خوردن غذاهای حاوی اسیدهای چرب امگا 3 مانند ماهی قزل آلا، دو یا سه بار در هفته به تقویت موهای خود و جلوگیری از ریزش مویتان کمک نمایید.

ویتامین B12 از ایجاد گلبول های قرمز پشتیبانی می کند و ویتامین E باعث گردش خون سالم می گردد که در نهایت اکسیژن بیشتری برای بدن فراهم میکند. تمامی این موارد موجب داشتن موهایی سالم می گردند.

برخی از مهم ترین مواد معدنی برای سلامت مو عبارتند از کلسیم، مس، آهن، منیزیم و روی. شما می توانید مقداری زیادی از این ویتامین ها را با خوردن میوه و سبزیجات تامین نمایید و در غیر اینصورت خوردن مکمل راه حل مناسبی برای رساندن مواد معدنی مهم به بدن خواهد بود.

تقویت مو با آب پیاز

استفاده از پیاز که خواص ضد باکتری و ضد قارچی را شامل میشود و کمک بسیاری به افراد می نماید،ریزش مو را در حالت خاموش نگه می دارد. در اینجا ده شیوه شگفت انگیز در پیاز برای تقویت موهای شما وجود دارد که می توانید در این مقاله از آن بهره مند شوید:

در تغذیه فولیکول مو بسیار خوب عمل می کنند و کمک می کنند مواد مغذی از دست رفته به پوست سر برگردد.
توانایی جلوگیری از سرطان گردن و سر را دارند.
از شپش موها جلوگیری می نماید
حجم مو را افزایش می دهد
گردش خون را بهبود می بخشد که یکی دیگر از راه هایی است که به رشد مو کمک می کند
دارای خواص ضد باکتری قوی و کمک به مبارزه با عفونت های پوست سر هستند. این به نوبه خود باعث   کاهش سقوط مو می شود زیرا عفونت های پوستی می تواند موجب از دست دادن موهای زیادی شود.

تقویت مو با تخم مرغ

تخم مرغ دارای پروتئین، مواد معدنی و ویتامین B است که مواد مغذی ضروری هستند. این مواد مغذی، بویژه بیوتین و دیگر ویتامینهای B، باعث کاهش ریزش مو توسط تقویت ریشه مو می شود. مواد مغذی نیز باعث تحریک رشد مو جدید، اضافه کردن حجم و ضخیم شدن مو می شوند. پروتئین ها باعث تقویت موهای شما می شوند، در حالی که چربی ها به آن کمک می کنند و بافت مو را بهبود می بخشد.از آنجا که مو 70 درصد پروتئین دارد، پروتئین موجود در تخم مرغ به بازسازی شکاف کراتین آسیب دیده در ساختار مو شما کمک می کند.

مزایای تخم مرغ برای مو

1. افزایش رشد مو

2. کاهش وزن مو

3. بهبود وضوح مو

4. آسیب زدایی

مراجعه به متخصص ریزش مو

بسیاری از افرادی که موهای خود را از دست می دهند عدم تعادل هورمونی دارند. در چنین مواردی تنها راه برای رفع مشکل ریزش مو مراجعه به پزشک خواهد بود. اگر علائم دیگری مانند جوش صورت، اضافه وزن یا کاهش وزن ناگهانی دارید با پزشک خود مشورت نمایید. شما همچنین می توانید از مکمل های طبیعی تنظیم هورمون که سطح هورمون های سالم را افزایش می دهند استفاده نمایید.

علاوه بر عدم تعادل هورمونی، شرایط دیگری نیز وجود دارد که می تواند منجر به ریزش مو گردد مانند مشکلات روحی، استرس، بیماری تیروئید، کم خونی، مصرف داروهای خاص و … در تمامی موارد نامبرده مراجعه به پزشک برای تشخیص و درمان ضرورت دارد.

عادات بد خود را ترک نمایید

سیگار کشیدن گردش خون را کاهش می دهد و این شامل کاهش جریان خون در پوست سر می گردد. نوشیدن الکل و کافئین سیستم ایمنی بدن را مختل می نماید و باعث تشدید ریزش مو می گردد. بنابراین ترک این عادات برای رفع ریزش مو ضرورت دارد.

یکی دیگر از عادات بد، ننوشیدن آب کافی در روز می باشد. حفظ هیدراته بدن نقش مهمی در رشد بافت و سلامت مو دارد. همچنین از خوردن گازهای کربناتی جلوگیری کنید که همه آنها سیستم ایمنی بدن شما را تضعیف کرده و باعث می شود موهای شما بیشتر از بین بروند.

از استرس دوری کنید

اغلب اوقات دلیل اصلی ریزش مو، استرس و تنش است پس حتی الامکان از این موارد دوری نمایید.

ماساژ پوست سر

ماساژ پوست به تحریک فولیکول های مو کمک می کند و در نتیجه رشد مو را افزایش می دهد. برای ماساژ پوست سر می توانید از روغن هایی مانند اسطوخودوس، رزمای و آویشن استفاده نمایید خواص این روغن ها برای جلوگیری از نازک شدن و ریزش مو مفید می باشد.روغن را گرم کرده و پوست سر را با آن ماساژ دهید سپس اجازه دهید تا یک ساعت روی پوست سر باقی بماند و در آخر موها را با یک شوینده ملایم شستشو دهید. این درمان را یک بار در هفته تکرار نمایید.

نکات مراقبتی زیر را بکار ببندید

• از صاف کردن یا فر کردن بیش از حد موهای خود با مواد حالت دهنده پرهیز کنید.

• از سشوار و مواد آرایشی مو که آن را نازک و ضعیف می کند با فاصله زمانی استفاده کنید.

• شامپویی متناسب با جنس موی خود انتخاب کنید.

• پس از حمام و خشک کردن موها؛ از روغن های مفید گیاهی بهره ببرید.

• از رنگ و دکلرل کردن ها موها در فاصله های زمانی کوتاه پرهیز کنید.

• برای موهای رنگ شده از شامپوهای مخصوص  و انواع ویتامین های مو استفاده کنید.

• از شانه زدن موهای خیس جدا پرهیز کنید.

سبوس و تقویت مو

ترک عادت های غلط غذایی مرسوم یکی از ابتدایی ترین اقدامات لازم در جهت تقویت مو است. ما در کشوری زندگی می کنیم که برنج یکی از محصولات استراتژیک کشاورزی آن است. پوسته اول گیاه برنج حاوی مقادیر زیادی سبوس است که می توان از آن به عنوان مؤثر ترین ماده در تقویت مو نام برد.

اما در ایران نه تنها پوسته اول برنج قبل از مصرف و رسیدن به دست مشتری جدا می شود و حتی گاهاّ به عنوان کاه از آن استفاده میشود، بلکه در هنگام پخت برنج نیز با آبکش کردن آن، تمامی باقی مانده سبوس موجود در برنج را از دسترس خود خارج می کنیم. این در حالی است که در بسیاری از کشورهای پیشرفته از سبوس برنج به عنوان دارویی برای تقویت مو استفاده می شود.

هر موی سالم روزانه به طور متوسط ۱ سانتیمتر رشد دارد و رشد آن بستگی به وضعیت بدنی و موی افراد دارد. عادت های غذایی نامناسب افراد اولین دلیل نازک شدن تار موی سر است. پروتئین موجود در مواد غذایی پس از ورود به دستگاه گوارش تبدیل به آنزیم و سپس ترکیبات قابل جذب آمینو اسید شده و توسط موها استفاده می شوند. کمبود یا فقدان پروتئین در مواد غذایی مو را تضعیف می کند.

نقش ویتامین ها

ویتامین ها از جهت تکثیر سلولی و آهن از جهت رشد موی سر و تقویت مو بسیار حائز اهمیت هستند. رشد سلولی مو نیز نیازمند ماده ای به نام بیوتین است. از مهمترین عوامل تقویت مو مصرف ویتامین های Aو Bو K به منظور رشد سلولی مو است.

تغذیه نامناسب، کمبود روی و آهن بخصوص در خانم ها، بیماری هایی نظیر تب های طولانی، اعمال جراحی که با همراه با بیهوشی هستند، استرس های شدید روحی، داروهایی که از تکثیر سلولی جلوگیری می کنند مثل داروهای ضد سرطان، رادیوتراپی، بیماری های سیستمیک مثل کم کاری و پرکاری تیروئید در نازک شدن تارهای موی سر و ریزش مو  نقش دارند.

خانم ها به طور معمول به دلیل وضعیت بدنی خاص خود با کمبود آهن مواجه هستند. این کمبود آهن به همراه تغذیه نامناسب و بیماری های دیگری چون تب های طولانی، انجام جراحی های همراه با بیهوشی، تحمل استرس و استعمال دارویی مقابله با سرطان که از رشد سلولی موها جلوگیری می کنند، همچنین بیماری هایی نظیر اختلال تیروئید و سایر بیماری های سیستماتیک در تضعیف مو و ریزش مو تأثیر دارند.

تقویت موی سر و درمان آن

همانطور که گفته شد اولین راه تقویت موی سر روی آوردن به تغذیه مناسب است. به علاوه اگر روزانه موی خود را می شویید در انتخاب شامپوی خود دقت کنید و از شامپوهای با PH پایین تر و قدرت پاک کنندگی کمتر استفاده نمایید.

باید بدانیم موهای خارج از پوست سر، مرده به حساب می آیند و توانایی جذب هیچ گونه ویتامین و پروتئینی را ندارند. بنابراین نام بردن انواع ویتامین بر روی بسته بندی شامپوها و صابون ها تنها جنبه تبلیغاتی داشته و فایده ای برای موهای شما ندارد.

الف) مواد غذایی و تقویت مو

در مطالب بالا به طور اجمالی به برخی مواد غذایی مورد نیاز برای تقویت مو اشاره شد که اگر بخواهیم تمام آن ها را نام ببریم به صورت زیر می باشد:

1- پروتئین

2– کلسیم و منیزیم

3-آنتی اکسیدان ها

4- چربی

5- ویتامین ها شامل ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E، بیوتین، نیاسین (ویتامبن B۳)، اسید پانتوتنیک (ویتامین B۵)، ویتامین B۶، ویتامین B۱۲

6- اینوسیتول

7- اسیدهای چرب

8-اینوسیتول

9- روی

ب) ماساژ پوست سر


ماساژ دادن پوست سر باعث تحریک جریان خون و انبساط عضلات می شود. این عمل برای تقویت مو سر و نیز جلوگیری از ریزش مو بسیار مفید است. هنگام ماساژ دادن خون بیشتری زیر پوست جریان پیدا کرده و به طرف پیاز مو حرکت می کند.

فایده دیگری که ماساژ پوست سر دارد این است که سلول های مرده ی پوست سر ازطریق جریان خون بهتر به بیرون رانده می شود و اکسیژن و مواد غذایی بیشتری به پیاز مو و سلول های مو می رسد. هنگام ماساژ دادن دقت کنید که پوست سر را با ناخن خراش ندهید.

روش ماساژ دادن: ابتدا بنشینید یا بایستید (طوری که هنگام ماساژ دادن دستهایتان آزادی کامل داشته باشند). انگشتهایتان را به پشت گوشها برده و پوست سر را محکم نگهدارید.

به هنگام ماساژ، سر را کمی عقب ببرید و یک دست خود را در جهت حرکت عقربه های ساعت و دست دیگرتان را در جهت عکس آن حرکت دهید. این کار را چندین بار تکرار کنید. ماساژ دادن پوست سر را اگر به صورت دراز کش روی تخته شیب دار، انجام دهید نتیجه ی مطلوب تری خواهد داشت.

تخته شیب دار:

معمولاً از فروشگاههای لوازم ورزشی می توان این نوع تخته را خریداری نمود. این وسیله را می توان یکی از بهترین وسایلی دانست که سبب انتقال خون به پوست سر می شود. این حرکت بهتر است که هر روز به مدت چند دقیقه انجام شود.

روش استفاده از تخته شیبدار:

هنگام درازکش روی این تخته چشمانتان را ببندید، تا می توانید بدن را شُل کنید و چندین نفس عمیق بکشید و به مدت ۲۰ دقیقه در همین حالت بمانید، هنگامی که روی تخته ی شیبدار هستید، پوست سر خود را با دقت ماساژ دهید.

دو تمرین مهم برای بهبود جریان خون:

تمرینات زیر برای کسانی توصیه می شود که نمی توانند حرکات ایستادن روی سر، یا ایستان روی شانه را انجام دهند. (این تمرینات برای رسیدن خون به پوست سر بسیار مهم است.)

۱- کشش بدن به حالت ساده. تمرین شماره یک: حرکت کشش ساده: الف) مثل تمرین شماره ی روی چهار دست و پا باشید. ب) چند دقیقه در این حالت مانده و چند نفس عمیق بکشید. پ) برای اینکه از این حالت بیرون بیایید، زانو را پایین آورده و آرام دست ها را بالا برده و روی پاشنه ی پاها بنشینید و استراحت کنید.

۲- حرکت خم کردن سر روی زانو: این حالت باعث می شود تا خون بیشتری در صورت، پوست سر و مو جریان یابد و برای شُل کردن بدن (Relax) نیز بسیار مناسب است.

ج) ویتامینه کردن مو

به علت استفاده مواد شیمایی، مو ضعیف شده و شروع به ریزش می کند. در این گونه موارد لازم است که مو از طریق استفاده از تقویت کننده های مو معالجه گردد.

تقویت کننده های مو:

کرم ویتامینه «بُناوِل» حاوی مقداری چربی است و برای موهای خشک به کار می رود و موجب تقویت مو سر می شود. PH دو کرم ویتامینه ی «بُناوِل» و «هارکول» خنثی است، یعنی PH آن ۷ است. اگر این دو کرم را با هم مخلوط کنیم، PH ۶/۵ به دست می آید، که یک PH اسیدی است

روش مصرف کرم ویتامینه: ویتامینه کردن را روی موهای تمیز انجام می دهیم تا منافذ پوست سر و موها باز باشد و مواد مغذی کاملاً به تمام قسمتهای مو برسد. این کرم را با آب مخلوط کرده (به صورتی که به ژل سفید رنگی تبدیل شود) آنگاه آن را از ریشه تا نوک مو مالیده و با یک کلاه پلاستیکی سطح موی آغشته به ژل را بپوشانید.

اگر زیر سشوار می نشینید، ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در همین حالت بمانید، و در غیر این صورت به مدت نیم ساعت کلاه پلاستیکی را روی سر خود تحمل کنید و سپس مو را آبکشی نمایید. اگر از خشکی بیش از حد موهای خود ناراحت هستید از آمپول های NH۲ و «بپانتن» استفاده کنید. این آمپولها تقویت کننده مو هستند و از ریزش مو جلوگیری می کنند.

د) لوسیون میزانپلی

استفاده از این نوع لوسیون بر دوام حالت مو و تسهیل در شکل گیری آن می افزاید.

روش مصرف:
این لوسیون را روی موهای نم دار مالیده، سپس مو را میزانپلی یا براشینگ می کنید. یکی از انواع لوسیونهای میزانپلی «ایوروشه» نام دارد.

چند نوع تقویت کننده موی گیاهی:
برای موهای خشک و شکننده درمان با روغن سمور توصیه می شود. روش مصرف: نصف فنجان روغن سمور را گرم کرده و روی پوست سر ماساژ دهید، و خیلی آرام موها را شانه کنید، سپس یک کلاه پلاستیکی روی سر گذاشته و بعد از نیم ساعت موها را بشویید. برای جلوگیری از ریزش مو درمان و تقویت مو با روغن زیتون و عسل توصیه می شود.

روش مصرف:

نصف فنجان زیتون را با یک فنجان عسل و ۱۰ گرم سیر کوبیده مخلوط کرده، مدت ۲ تا ۳ روز بگذارید تا مخلوط قوامم بیاید.آنگاه آن را به پوست سر بمالید و مو را شانه کنید.

دقت کنید که دندانه های شانه با پوست سر تماس پیدا نکند. سر را با یک کلاه پلاستیکی پوشانیده و مانع از ورود هوا به موها شوید (این عمل باعث می شود تا گرمای سر به عمل جذب کمک کند.) و پس ازز مدت ۴۰ دقیقه موها را بشویید ویتامینه کردن موی ضعیف را آنقدر ادامه دهید تا کاملاً معالجه و تقویت شود.

روش صحیح نشستن، راه رفتن و ایستادن:

هنگامی که بدن را در وضعیت نامناسب نگه می داریم، ساختمان های داخلی هر یک از اعضای بدن را تحت فشار قرار می دهیم و به همین جهت اعمال هورمونی بدن نیز مختل می شوند. زمانی که گردن را خم نگه می داریم، این کار باعث می شود که رگهای خونی موجود در گردن منقبض شده و خون کمتری در آنها جریان یابد، و لذا سلامتی مو به خطر می افتد.

درست نشستن و درست ایستادن، سبب تنظیم جریان خون در اعضای بدن می شود و همه ی سلول های بدن بویژه سلول های مو در اثر تغذیه ی کافی بهتر رشد می کنند و ریزش مو کاهش می یابد.
پس برای حفظ سلامتی بدن، راست بنشینید، راست بایستید و راست راه بروید. مهم نیست که شما چند سال دارید، طرز ایستادن و حالت آن خیلی مهم است. همیشه بهه طور کشیده و با قامتی استوار قدم بزنید، شانه ها را عقب بدهید و شکم را به تو، و چانه را کمی رو به بالا نگهدارید، زیرا خمیده راه رفتن سرانجام دردهای موضعی را به دنبال خواهد داشت.

نقش کفش در سلامتی: کفش هایی مناسب هستند که دارای پاشنه ای پهن و کوتاه و نرم باشند. این نوع کفش به واسطه ی نرمی و راحتی، خستگی ناشی از ایستادن را کاهش می دهد.

ه) مکمل های غذایی و دارو


برخی از مردم برای تأمین مواد مغذی مورد نیاز خود تمایل دارند از قرص و دارو استفاده کنند و کمتر سراغ مواد غذایی مفید می روند. متخصصان تغذیه معتقدند که تنها ۱۰ تا ۲۰ درصد از مواد مغذی این قرص ها و مکمل هلی غذایی جذب می شوند و هنوز عوامل ناشناخته ی زیادی در غذاها وجود دارد که هنوز به شکل شیمیایی در داروها ساخته نشده اند.

قرص، دارو و مکمل های غذایی زمانی به خوبی جذب بدن می شود که با تغدیه مناسب همراه باشد.
بررسی ها نشان می دهند که اسیدهای چرب اُمگا- ۳ و اُمگا-۶ با سلامت مو در ارتباط هستند؛
زیرا اغلب مردم وقتی منابع این نوع اسیدهای چرب را کمتر مصرف می کنند و یا اصلاً مصرف نمی کنند، دچار خشکی و شکنندگی مو ، خارش و شوره پوست سر و در نهایت ریزش مو می شوند. به منظور جبران این منابع غذایی و تقویت مو سر میتوان با توصیه پزشک از قرص های مکمل مناسب استفاده کرد.

facebook instagram telegram درخواست مشاوره
این سایت متعلق به مرجع زیبایی ایران نوین است-هرگونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد
6LfcPU4fAAAAAAwaOa7HaFbj4ZxLIqf9Eeazrt_X