چه عواملی باعث ریزش ابرو می شود؟

چه عواملی باعث ریزش ابرو می شود؟

21 فروردین ، 1401
کلینیک ایران نوین

چه عواملی باعث ریزش ابرو می شود؟

ابروهای پرپشت ، خوش حالت و متناسب با فرم صورت ، موجب زیبایی چشم ها و چهره ی فرد می گردد ، از این رو ، هنگامی که ریزش ابرو و کم پشتی موهای ابرو شروع می شود ، چهره ی فرد به حالت بی روحی تبدیل می شود . مو بافتی مرده اما بسیار حساس است که درمان هر گونه عارضه ایجاد شده در آن به زمان و صرف هزینه زیادی نیاز دارد ، از این رو جهت درمان عوارض و مشکلات این بافت باید به موقع به پزشک متخصص مراجعه نمود .

عوامل ریزش ابرو

ریزش موهای ابرو در اثر عوامل مختلفی چون ؛ استرس ، برداشتن بیش از حد ، سوختگی ، کمبود ویتامین ها و پروتئین لازم بدن ، حاملگی ، بیماری های روانی ، مصرف داروهای خاص ، شیمی درمانی ، جای زخم ، انجام جراحی ، اختلالات هورمونی ، تتو و خالکوبی در ابرو ، برخی بیماری های خاص و ریزش در اثر عامل ژنتیک یا همان ریزش موی ارثی رخ می دهد . ابروهای شما نیز درست مانند موهای سر شما، می تواند نازک شده یا رشد نکند. این اتفاق می تواند به علل مختلفی بیافتد. در صورتی که موهای یک یا هر دو ابروی شما نازک شده است، می تواند به دلیل یک بیماری عفونی، شرایط پوست، تغییرات هورمونی یا اختلال در سیستم ایمنی بدن باشد. ترومای فیزیکی، کمبود مواد مغذی یا استرس می تواند سبب ریزش ابرو شود. با شناخت علت ریزش ابرو و نازک شدن موهای ابرو، پزشک شما می تواند بهترین راه حل درمان ریزش ابرو را برای شما پیدا کرده و این مشکل را حل کند.

آلوپسی آره آتا

آلوپس آره آتا به عنوانیک بیماری خود ایمنی شناخته می شود. سیستم ایمنی بدن به اشتباه بخشی از بدن را به عنوان دشمن شناسایی  کرده و با آن مقابله می کند. در آلوپسی آره آتا، فولیکول های مو که عامل رشد مو هستند هدف قرار گرفته می شوند و روند رویش و رشد مو با اختلال مواجه می شود. انواع مختلفی از آلوپسی وجود دارد:
  • آلوپسی آره آتا که باعث تشکیل نقاط طاسی تصادفی بین موها می شود.
  • آلوپستی اونیورسال که سبب ریزش کلی موها می شود.
  • آلوپسی فیبروز فرونتال که باعث بروز اسکار بر روی پوسته ابرو یا سر و طاسی آن ناحیه می شود.
پزشکان هنوز دلیل اصلی آن را نمی دانند اما این اتفاقی است که برای بسیاری از افراد می افتد و در صورت غیر فعال شدن بیماری، رشد مو از سر گرفته می شود. آلوپسی می تواند حتی ناخن های فرد را تحت تأثیر قرار دهد. [caption id="attachment_17459" align="aligncenter" width="737"] ریزش موهای ابرو[/caption]

کمبود مواد مغذی

بدن انسان به مواد مغذی شامل منابع انرژی (مانند کربوهیدرات ها، پروتئین ها و چربی ها)، آمینواسید ها و اسیدهای چرب، ویتامین ها و مواد معدنی نیاز دارد. برخی از این مواد مغذی بر روی رشد مو تأثیر می گذارند. بنابراین کمبود هریک از آن ها می تواند سبب ریزش مو شود. کمبود ویتامین ها یا زینک (روی) می تواند رشد سلولی مو را کند کرده و مانع تولید چربی های مرطوب کننده پوست شود. سایر عناصری که کمبود آن ها می تواند سبب ریزش مو شود عبارتند از:
  • بیوتین (ویتامین B-7)
  • ویتامین C (عامل تحرک کلاژن)
  • آهن
  • ویتامین E، B-12 و D
  • سیستین
  • اسیدهای چرب امگا 3

اگزما (درماتیت آتوپیک)

اگزما، نوعی از التهاب پوست است که می تواند سبب خارش، قرمزی و سوزش پوست شود. این بیماری توسط یک سیستم ایمنی بسیار حساس فعال می شود. به دلیل اینکه فولیکول های مو در پوست مخفی شده اند، اگزما می تواند رشد موها را نیز تحت تأثیر قرار دهد.

پسوریازیس

پسوریازیس یک اختلال خود ایمنی است که باعث تقسیم سلولی پوست سریع پوست شده و در نتیجه پوست، قرمز، نازک و پوسته پوسته می شود. این بیماری که همراه با درد است فولیکول های مو را تحت تأثیر قرار داده و رشد مو را متوقف می کند.

درماتیت تماسی

درماتیت تماسی در اثر ارتباط با یک عامل آلرژیک یا سمی ایجاد می شود. در اینصورت بیمار ممکن است احساس خارش یا سوزش کند. اگر محل تماس در نزدیکی ابرو باشد، این بیماری می تواند سبب ریزش ابرو شود.

درماتیت سبوریک

درماتیت سبوریک یکی بیماری در حال مطالعه است. دانشمندان معتقدند بروز آن به دلیل نوعی قارچ یا تکثیر بیش از حد چربی در پوست است. درماتیت سبوریک باعث بروز شوره حتی در موهای ابرو می شود و در نتیجه یکی از عوامل ریزش ابرو است.

کرم قارچی (تینا کپیتیس)

تینا کپیتیس که به عنوان کرم قارچی شناخته می شود نیز نوعی قارچ است. این نوع قارچ، باعث قرمزی و خارش پوست به همراه تاول در پوست می شود. هنگامی که این علائم در اطراف ابرو مشاهده شود، ریزش موی ابرو اتفاق افتاده و باعث کچلی ابرو می شود. [caption id="attachment_17461" align="aligncenter" width="732"] علل ریختن موهای ابرو[/caption]

تیروئید

بیماری تیروئید، یکی از عوامل بسیار رایج ریزش ابرو است. در اثر بیماری تیروئید، هورمون هایی در بدن تولید می شوند که متابولیسم بدن را به هم می زنند. وقتی این هورمون زیاد از حد یا کمتر از حد تولید شود، بدن شما تعادل هورمونی خود را از دست داده و بسیاری از فرآیندهای طبیعی بدن با مشکل مواجه خواهند شد و البته این مشکل مشمول رشد مو نیز خواهد شد. هیپوتیروئیدیسم می تواند باعث احساس خستگی، اضافه وزن و بهم خوردن تمرکز فرد شود. بعلاوه اغلب افراد تیروئیدی دچار تپش قلب و پرش پلک نیز هستند.

بیماری هانسن

بیماری هانسن یا لپروسی (LEPROSY) توسط نوعی باکتری که سبب بروز زخم های پوستی در سطح بدن می شود به وجود می آید. این بیماری در بسیاری از کشورها شایع است. این بیماری باعث بروز ضایعاتی از قبیل ریزش مو و ابرو ، بی حسی و ضعف اندام بدن می شود.

استرس و تنش

استرس ها و تنش های بیش از حد می تواند باعث بروز تغییرات فیزیکی در بدن شده و سطح اکسیژن قابل انتقال به فولیکول ها را کاهش داده و در نتیجه منجر به ریزش موی ابرو شود.

بارداری و زایمان

بارداری و زایمان نیز باعث اختلال و تضعیف بسیاری از هورمون های بدن می شود. این نوسانات هورمونی شدید چرخه رشد مو را نیز تحت تأثیر قرار داده و سبب ریزش مو خواهد شد.

تلوژن افلوویوم

تلوژن افلوویوم یک ریزش موی غیر عادی است و هنگامی رخ می دهد که رشد عادی موها به دلیل تغییرات هورمونی یا سایر تغییرات با اختلال مواجه شود.

افزایش سن

مردان و زنان هر دو در سنین بالای 40 سال، و با کاهش سطح استروژن در خانم ها و تستسترون در آقایان، نازک شدن و در نتیجه ریزش موهای سر و ابرو و بدن را تجربه می کنند.

برداشتن بیش از حد یا استفاده زیاد از مواد آرایشی

بیش از حد برداشتن موهای ابرو باعث ایجاد ترومای مینور می شود و در نتیجه می تواند باعث توقف رشد مو در برخی نقاط شود. آرایش های شدید برای مدت های طولانی نیز می تواند همین اثر را بر روی رشد موها داشته باشد. [caption id="attachment_17458" align="aligncenter" width="768"] کندن بیش از حد ابرو[/caption]

شیمی درمانی

برای درمان و توقف بیماری های سرطانی، از شیمی درمانی استفاده می شود. شیمی درمانی سرعت تقیسم سلولی را کاهش می دهد. این درمان، می تواند بر روی فولیکول های مو نیز تأثیر بگذارد و شدیداً باعث ریزش مو شود.

درمان ریزش ابرو

جهت درمان ریزش موی ابرو ، بدون انجام هیچ اقدامی باید به پزشک متخصص مو مراجعه نمود تا با انجام بررسی های تخصصی و علمی درمان موثر ریزش ابرو صورت پذیرد . در بسیاری از موارد ، با رفع و درمان عامل ایجاد کننده ی ریزش ابرو ، ریزش مو متوقف شده و فولیکول های ضعیف شده ی مو مجددا شروع به رشد می کنند . در مواردی که ریزش موی ابرو ارثی بوده و فولیکول های مو به طور کامل از بین رفته باشند ، عمل زیبایی کاشت و پیوند مو در ابرو بهترین گزینه برای داشتن ابروهای پرپشت و زیبا خواهد بود . انجام عمل تتو نیز از جمله روش های جبران زیبایی موهای ریخته شده در ابرو است که نسبت به عمل کاشت ابرو مزایای بسیار کمتری دارد . [caption id="attachment_17460" align="aligncenter" width="340"] کاشت ابرو درمان ریزش ابرو[/caption] کلینیک تخصصی کاشت مو ایران نوین
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

مقالات مرتبط

facebook instagram telegram درخواست مشاوره
این سایت متعلق به مرجع زیبایی ایران نوین است-هرگونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد
6LfcPU4fAAAAAAwaOa7HaFbj4ZxLIqf9Eeazrt_X