جنبه اخلاقی عمل های زیبایی
انجام جراحی های مختلف زیبایی در سنین مختلف ، روز به روز در سرتاسر دنیا بیشتر و بیشتر می گردد ، به گونه ای که این نوع از جراحی ها در برخی کشورها به عنوان صنعتی پردرآمد تحت اصطلاح توریسم زیبایی سبب ارز آوری بسیار بالایی شده است . جنبه اخلاقی عمل های زیبایی از منظر خطا و اشتباهات پزشکی قابل بررسی و بحث است ، زیرا در صورت موفقیت و نتیجه ی مطلوب کسی به دنبال تشویق و قدردانی از پزشک نخواهد بود ، بلکه در صورت خطا است که جنبه اخلاقی عمل های زیبایی مورد توجه قرار می گیرد .
عمل جراحی زیبایی با هدف ترمیم یا بازسازی برای بیمار به دو صورت جراحی اجباری و اختیاری صورت می پذیرد که تعهدات پزشک متخصص زیبایی در این گونه عمل ها نیز به مانند مسئولیت سایر پزشکان در جراحی های غیر زیبایی است .
جنبه اخلاقی عمل های زیبایی برای پزشکان
عرف و مسئولیت پزشکی ، جراح را متعهد به تحقق نتیجه ای خاص می داند و با این وجود در صورت عدم قصور در مسائل علمی و پزشکی ، وی را مسئول نمی داند .
اطلاع رسانی در خصوص عمل های زیبایی شکل ویژه ای باید داشته باشد به طوری که پزشک باید بیمار را از تمامی عواقب و نتایج ناشی از جراحی آگاه ساخته و در جراحی هایی که زیان ها عمل بیشتر از نفع آن است ، از انجام چنین جراحی هایی باید خودداری کند .
در مورد عمل های غیرضروری زیبایی که نیازی به انجام آنها نیست ، اگر موفقیت عمل کم باشد ، پزشک باید از انجام چنین عمل هایی نیز خودداری نماید .
در جراحی های زیبایی ، تعهد به اطلاع رسانی و ضرورت رعایت تناسب در انجام عمل زیبایی از جمله تعهدات اختصاصی پزشک می باشد که در صورت وارد آمدن خسارت ناشی از جراحی به بیمار ، ممکن است که معیار شخصی یا نوعی مورد استفاده قرار گیرد .
وجود قرار دادهای شخصی بین جراح و بیمار بدین معنی است که پزشک متعهد می شود که به وسیله یا روشی خاص بیمار را مورد درمان قرار دهد و در صورت بروز مشکل و خسارت به بیمار بر اساس قرار دارد خواسته های بیمار ملاک عمل خواهد بود که به آن ملاک شخصی می گویند .
عدم وجود قرارداد شخصی بدین معنا خواهد بود که پزشک و بیمار خواسته اند که جراحی به مانند دیگر جراحی ها صورت پذیرد ، لذا در صورت خسارت به بیمار ، معیار نوعی مورد توجه قرار خواهد گرفت.
منبع: کلینیک تخصصی جراحی زیبایی ایران نوین