انواع روش های جوانسازی پوست با تزریقات
وجود چین و چروک صورت در آینه حتما برای همه ی افراد بسیار ناراحت کننده است. اما روند افزایش سن و برخی عوامل محیطی ناخواسته باعث بروز پیری در پوست می شوند. امروزه با کمک و راهنمایی مراکز درمانی موفق جوانسازی پوست به یک امر آسان و موثر تبدیل شده است. کلینیک زیبایی ایران نوین با همکاری بهترین متخصصین پوست ایران شما را تا رسیدن به پوستی جوان و شفاف همراهی می کند. یکی از خدمات این کلینیک در زمینه ی جوانسازی پوست استفاده از انواع تزریقات است که هر کدام به تناسب میزان چین و چروک صورت و نظر پزشک در افراد مختلف به کار برده می شوند.
تزریق بوتاکس یکی از متداول ترین روش ها برای جوانسازی پوست با تزریقات است. این روش برای برطرف کردن خطوطی که در اثر خندیدن و یا اخم کردن روی پیشانی و بین ابروها ایجاد می شود، مورد استفاده قرار می گیرد. مکانیزم تزریق به این صورت است که ماده مخصوص به درون عضلات مورد نظر تزریق شده و باعث بی حرکتی موقت این عضلات می شود. به این ترتیب خطوط گفته شده حداقل برای ۴ تا ۶ ماه در صورت ایجاد نمی شوند. البته خطوط خیلی عمیق ممکن است به صورت کامل برطرف نشوند. نوع ماده و فرد تزریق کننده بسیار حائز اهمیت اند. تزریق نادرست بوتاکس توسط فردی که از دانش و مهارت کافی برخوردار نیست می تواند مشکلاتی مثل افتادگی پلک را به دنبال داشته باشد.
تزریق ژل بعد از بوتاکس شایع ترین روش جوانسازی پوست است. معمول ترین نواحی برای تزریق ژل، اول دو خط پرانتزی از بینی به سمت گوشه های لب که به نام چین های بینی-لبی شناخته می شوند و دوم، خطوط پرانتزی از گوشه ی دهان به سمت چانه که به آن ها خطوط ماریونت گفته می شود، هستند. انواع مختلفی از ژل ها برای تزریق در پوست مورد استفاده قرار می گیرند که امروزه اسید هیالورونیک پرطرفدارترین نوع آن هاست. اسید هیالورونیک یک قند پیچیده است که بهطور طبیعی در بسیاری از بافتها وجود دارد. اثرات ژل نیز تا حدود ۶ ماه باقی می ماند و مثل بوتاکس به تزریق مجدد نیاز است.
تزریق چربی یکی از روش های کم عارضه ی جوانسازی پوست است. مزیت این روش این است که از چربی بدن خود فرد به عنوان فیلر استفاده می شود و بنابراین احتمال واکنش منفی بدن به ماده ی تزریقی در این روش بسیار کم است. به این صورت که قسمتی از چربی ران، باسن، اطراف زانو و یا شکم فرد به وسیله ساکشن جدا شده و پس از خالص سازی و سانتریفیوژ آن به قسمت مورد نظر تزریق می شود.
استفاده از این روش در ایران به حدود ۴ تا ۵ سال پیش برمی گردد. این روش در کشورهای فرانسه، سوئیس، آلمان، امریکا و ژاپن در حال پیشرفت زیادی است و نزدیک به ۱۵ سال سابقه دارد. قدم اول در روش PRP گرفتن خون از فرد مراجعه کننده است. خون گرفته شده سانتریفیوژ شده و پلاسمای بسیار غنی از پلاکت و فاکتور رشد جدا می شود. این پلاسمای جدا شده به نواحی مورد نظر تزریق شده و به دلبل وجود فاکتور رشد در آن باعث بازسازی و بهبود بافت پوست می شود.
به طور کلی سلول درمانی به روش هایی گفته می شود که طی آن سلول های بیمار فرد با سلول های سالم جایگزین شده و در هر ناحیه از بدن، به سلول های اختصاصی همان بافت تبدیل می شوند. در این روش قطعه ی کوچکی از پوست بیمار که معمولا از پشت گوش فرد و به مساحت ۳ تا ۴ میلی متر مربع می باشد برداشته می شود. سپس سلول های ملانوسیت آن استخراج شده و به محیط کشت اختصاصی منتقل شده تا در شرایط آزمایشگاهی تکثیر شوند.
سلول های تکثیر شده ی ملانوسیت در سه نوبت و به فواصل ۲ هفته در محل مورد نظر تزریق می شوند. این سلول ها با تولید کلاژن که مسبب جوانی پوست است، چین و چروک های پوست را برطرف می کند. درصد موفقیت در این روش بالا و حدود ۷۰ تا ۹۰ درصد است ولی معمولا به عنوان آخرین روش برای افرادی که در مقابل درمان مقاوم بوده اند استفاده می شود.