دانستنی های لازم درباره عوارض کاشت مو
کاشت مو در افرادی که به دلایل مختلفی چون ؛ عوامل ژنتیکی ، ارثی ، سوختگی ، جراحی و یا زخم به ریزش دائمی دچار شده اند ، تنها راه حل مناسب برای ایجاد تراکم موردنیاز در نواحی مختلف سر ، صورت ، ریش و سبیل خواهد بود . مهارت و تجربه پزشک متخصص در دستیابی به نتیجه ی مطلوب از عمل زیبایی کاشت مو بسیار تاثیر گذار خواهد ، به نحوی که هر گونه عدم تسلط پزشک بر جوانب عمل موجب بروز عوارض کاشت مو در بیمار خواهد شد .
کاشت مو به روش های مختلفی انجام می شود که انتخاب هر روش متناسب با شرایط بیمار و تشخیص پزشک متخصص مو صورت می پذیرد .
[caption id="attachment_19835" align="aligncenter" width="500"]با این حال عمل کاشت مو نیز مانند دیگر عمل های زیبایی ممکن است با عوارضی همراه باشد .
از جمله عوارض کاشت مو ، کاشت ابرو می توان به موارد زیر اشاره نمود :
پس از انجام عمل کاشت مو ، فرد تا چند روز اول بعد از عمل ، دردی در ناحیه سر را تجربه می کند که با مصرف مسکن می تواند آن را برطرف نماید .
از عوارض عمل کاشت مو ، سکسکه بوده که اگر بیش از دو الی سه روز طول بکشد ، فرد جهت درمان آن باید به پزشک معالج خود مراجعه نماید .
از عوارض شایع عمل کاشت مو ، خارش سر پس از کاشت مو نواحی دهنده و گیرنده ی فولیکول های پیوندی است که با مرطوب نگه داشتن این نواحی می توان خارش آن را برطرف نمود ، از خارش نواحی درگیر در عمل کاشت مو باید خودداری نمود زیرا موجب آسیب به گرافت های کاشته شده می گردد .
در محل برداشت و کاشت مو ، به دلیل ایجاد جراحی ، خونریزی اتفاق خواهد افتاد که با گذاشتن یک گاز استریل بر روی محل خونریزی کرده به مدت چند دقیقه ، خونریزی بد خواهد شد و اگر با این کار خونریزی متوقف نشد ، باید به پزشک معالج مراجعه نمود .
ورم ناشی از جراحی در محل پذیرنده ی فولیکول های عمل کاشت مو ، از روز سوم به بعد شروع شده و در روز چهارم به بیشترین میزان می رسد و در روز پنجم خود به خود برطرف می گردد ، برای جلوگیری از ایجاد ورم حاصله می توان از داروهای استروئیدی تزریقی در پوست سر در روز عمل یا مصرف قرص آن در چند روز اول بعد از کاشت مو استفاده نمود .
در اثر استفاده از بی حس کننده های موضعی ، تحریک اعصاب پوست و آسیب مکانیکی اعصاب ، در هنگام جراحی کاشت مو ، فرد تا چند ساعت ممکن است دچار بی حسی موضعی گردد و چنانچه این روند تا دو الی سه روز برطرف نگردد ، لازم است که بیمار به پزشک معالج خود مراجعه نماید .
بروز عفونت در عمل کاشت مو یک عارضه ی نادر خواهد بود ولی در مورد برخی بیماران مانند ،بیماران دیابتی و افراد مستعد عفونت در صورت ایجاد عفونت باید به پزشک معالج خود مراجعه نمایند .
التهاب فولیکول های مو که به صورت لکه های خال مانند کوچک در ناحیه دهنده و گیرنده ی فولیکول ها رخ می دهد ، تاثیری بر موهای کاشته شده ندارند و پس از چند هفته خود به خود برطرف می گردند ، چنانچه لکه ها حالت دردناک به خود گرفته و دچار عفونت گردند ، با مراجعه به پزشک باید مورد درمان قرار گیرند .
در اثر استرس عمل و دوره ی نقاهت پس از کاشت مو ، طی چند ماه بعد از عمل کاشت ، موهای طبیعی فرد نیز وارد فاز استراحت شده و ریزش می کنند که این مسئله یک امر طبیعی بوده و با مصرف داروی مناسب از زمان شروع عمل کاشت می توان آن را برطرف نمود .
استفاده از روش FUT جهت کاشت مو به دلیل جراحی مورد نیاز جهت برداشت نواری موهای محل اهداء کننده ، موجب باقی ماندن جای زخم همان اسکار می گردد .
منبع: کلینیک تخصصی کاشت مو ایران نوین