آیا باید مصرف قرص زینک برای ریزش مو را جدی بگیریم؟
زینک یا روی، ماده ای اساسی در بدن انسان است که وجود آن، برای بسیاری از فرآیندهای بیوشیمیایی ضروری است. انجام بسیاری از فرآیندهای ضروری در بدن نظیر تولید و ترکیب و نگهداری هورمون ها، تجزیه پروتئین و جذب ویتامین ها و مواد معدنی، به روی وابسته است. یکی از اصلی ترین نشانه های کمبود روی در بدن، ریزش مو است. از همین رو، یکی از اولین و قطعی ترین توصیه های پزشکی از سوی هر پزشک متخصص مو ، استفاده از قرص زینک برای ریزش مو می باشد. به علاوه باید توجه داشت که کمبود ویتامین D و A نیز کمبود زینک در بدن را تشدید می کند.
[caption id="attachment_19195" align="aligncenter" width="600"]از دیگر نشانه های کمبود زینک در بدن می توان به اسهال، بروز ضایعات پوستی، بیماری پسوریاسیس، کبودی ماهیچه و پیدا شدن جوش و آکنه در بدن اشاره نمود. از جمله افرادی که بیشتر از سایرین در معرض کمبود روی در بدن قرار دارند، می توان به افراد مسن، افراد مبتلا به کم خوابی و بیخوابی، مصرف کنندگان مشروبات الکلی، افرادی که از رژیم های غذایی سخت استفاده می کنند، بیماران مبتلا به سلیاک و کرون و انواع بیماری های که جذب مواد غذایی را با اختلال مواجه می کند، اشاره کرد.
[caption id="attachment_17881" align="aligncenter" width="400"]بدن ما به دلایل مختلفی به زینک احتیاج دارد. این دلایل عبارتند از:
البته این نگرانی وجود دارد که مقدار زیاد زینک در بدن می تواند سطح DHT را افزایش دهد. شاید به نظر عجیب برسد، زیرا هرچقدر سطح DHT بالاتر رود، تولید مواد مفید در بدن محدودتر می شود. همچنین قرص زینک به تنظیم هورمون های بدن کمک می کند و همین امر، یک دلیل مهم برای مفید بودن قرص روی برای ریزش مو است.
[caption id="attachment_17883" align="aligncenter" width="300"]برای اینکه بدانید چگونه قرص روی برای ریزش مو و جلوگیری از آن و همچنین اثر زینک بر تقویت مو مفید است، ابتدا باید با اثر کمبود روی بر ریزش مو آشنا شوید.
یک فرضیه ثابت شده آن است که کمبود روی ، باعث بروز تغییرات در ساختار پروتئین فولیکول های مو و تضعیف ساختار مو می شود. به این معنی که موهای جدید زودتر از آنچه که باید، ریزش می کنند. اهمیت روی برای تقویت مو بر روی تمام موش های آزمایشگاهی تأیید شده است.
به علاوه، برخی مشاهدات حاکی از تغییر رنگ موهای افرادی که به مصرف زینک در رژیم غذایی خود پرداخته اند، از جو گندمی، به رنگ اصلی موهایشان بوده است.
اثربخشی روی برای ریزش مو و درمان آن، به دلیل فعل و انفعالات منفی آنزیمی در کاربرد مواد معدنی نشان داده شده است.
راه های زیادی برای قرار دادن زینک در رژیم غذایی وجود دارد که بدون استفاده از منابع خالص زینک، مانند قرص روی ، به مقدار کافی، و نه کمتر و بیشتر از حد مورد نیاز، روی دریافت می کنید. این منابع غذایی عبارتند از:
مصرف قرص زینک برای ریزش مو از جدی ترین و بدیهی ترین پیشنهادات حال حاضر میباشد. به نوعی که عده ای معتقد هستند حتی برای جلوگیری از عارضه ریزش مو به صورت روزانه این قرص را در رژیم دارویی و سلامتی خود قرار دهیم و از مصرف آن غافل نشویم. این تفکر رایج منجر به مصرف بی رویه و بدون تجویز نسخه پزشک توسط افراد شده است. سوالی که هم اکنون مطرح میشود این است که آیا مصرف قرص های تقویت مو همانند زینک درست است یا باید با دقت بیشتری داروی تقویت موی خود را انتخاب کنیم؟
در عصری زندگی میکنیم که در همه ی زمینه ها از جمله پزشکی پیشرفت های زیادی حاصل شده است و انواع درمان های دارویی و جراحی برای بیماری های از قبیل ریزش مو به وجود آمده و پرسش های زیادی را برای مردم به وجود آورده است که از بین این درمان ها
داروها و روش های متفاوتی برای درمان انواع ریزش مو تجویز میشوند اما قبل از همه ی آنها باید ریشه یابی نموده و دلیل ریزش مو را پیدا کرد. اکثر افراد پس از ریزش موهای خود به فکر کاشت موی طبیعی می افتند، ولی با مراجعه به پزشک متوجه بیماری ها و مشکلاتی در بدن خود میشوند که علت اصلی ریزش موی آنهاست. اکثریت افرادی که با ریزش مو مواجه هستند پس از مراجعه به پزشک متوجه میشوند که با مشکل فقر روی در بدن دست و پنجه نرم میکنند و با رفع آن دوباره رشد موها به حالت اولیه برمیگردد و موهای خود را بدست می آورند.
روی به تقویت مو و ترمیم بافتهای از بین رفته مو نیز کمک میکند و قرص زینک با داشتن مقدار زیادی روی می تواند یک مکمل غذایی مناسب برای جبران کمبود روی در بدن افراد باشد. قرص زینک تنها دارویی است که به صورت موضعی موجب رشد و تقویت مو میشود، و به فُرم محلولهای ۲ درصد و ۵ درصد موجود است. انواع مختلف قرص تقویت مو معمولا ، بعد از ۶ ماه استفاده، اثرات خود را نمایان میسازند.
یکی دیگر از علل نازک شدن مو نیز به دلیل ضعف سیستم ایمنی بدن، رژیم های سخت و به دور از اصول پزشکی لاغری است. در واقع در این حالت ریشه مو مواد غذایی و روی کافی را دریافت نمیکند.
ضعف و بیماری به مدت طولانی و مشکلات عصبی و کم خوری باعث ایجاد موهای ظریف شده که معمولا این افراد دچار ریزش مو و کندی رشد مو هستند. علاوه بر این موارد افرادی که بر اثر بدخوری، رژیمهای سخت لاغری، بیماری و عفونت شدید دچار مشکل میشوند میتوانند برای تقویت مو خود از قرص های تقویت مو از جمله زینک استفاده کنند. ولی کسی که تغذیه مناسب روزانه دارد و همه چیز را در حد خود مصرف میکند نیازی به خوردن قرص زینک برای ریزش مو ندارد.