مزایا و عوارض لیزر موهای زائد
لیزر موهای زائد از پر متقاضی ترین عمل های زیبایی در آمریکا پس از عمل جوانسازی و رفع چین و چروک و رفع سیاهی زیر بغل ناشی از مو می باشد. پیگمنت های موجود در مو انرژی لیزر را جذب نموده و لیزر جذب شده باعث از بین رفتن پیاز مو یا فولیکول مو می شوند. از آنجاییکه تنوع بالایی برای انواع لیزر و شدت آنها وجود دارد، لیزر موهای زائد برای انواع مو با ضخامت های مختلف می تواند مورد استفاده قرار گیرد. در صورت توجه به اقدامات مراقبتی قبل و پس از لیزر ، عوارض لیزر موهای زائد به طور چشمگیری کاهش می یابد.
لیزر موهای زائد روشی غیرتهاجمی است و در طولانی مدت می تواند کاهش چشمگیر موهای زائد بدن و صورت را به ارمغان آورد.
در ابتدا تنها برای حذف موهای زائد صورت و بدن پوست های روشن از لیزر استفاده می شد اما رفته رفته با پیشرفت تکنولوژی امکان استفاده از لیزر در پوست های تیره نیز فراهم شد. لیزر موهای زائد انواع مختلفی دارد که از متداول ترین آنها می توان به الکساندرایت، دایود و نئودیمیوم یاگ اشاره نمود.
لیزر موهای زائد اغلب طی چند جلسه انجام می شود تا نتیجه دلخواه حاصل شده و موهای زائد با رشد غیر معمول به طور چشمگیری کاهش یابند. اکثر نورهای سبک و لیزرهایی که برای حذف همیشگی موهای زائد استفاده می شود FDA هستند به طوری که در یک دوره تمام موها را دائماً حذف می کنند.
هرچند نتیجه لیزر موهای زائد برای افراد دارای پوست روشن و ضخیم و موهای تیره بسیار چشمگیر است اما امکاناتی در این کلینیک فراهم می باشد که از آن می توان برای لیزر موهای زائد پوست های تیره، و موهای بلوند، قرمز و قهوه ای روشن نیز بهره جست. روش الکترولیز در این کلینیک تنها برای کسانی استفاده می شود که تمام موهای زائد آنها سفید شده باشد.
تعداد جلسات و طول دوره لیزر بسته به نوع پوست و موی هر فرد ممکن است متفاوت باشد. همچنین مراقبت هایی برای بعد از عمل لیزر وجود دارد که حتماً باید رعایت شود تا شاهد سوختگی پوست و سایر عوارض احتمالی نباشیم. تشخیص قطعی برای میزان نیاز درمانی افراد به لیزر موهای زائد وجود ندارد اما رنگ پوست و رنگ مو بر روی شدت و میزان لیزر بی تأثیر نمی باشد.
تأثیرگذاری الکترولیز نسبت به لیزر در مدت زمان طولانی تری رخ می دهد. لیزر در یک شات می تواند چندین فولیکول مو را از بین ببرد و سطح بیشتری را تحت تأثیر قرار دهد. لیزرهای نوین باعث شده است شما بتوانید هر دو ساق پا را در عرض کمتر از ۲ ساعت و تنها در یک جلسه لیزر نمایید. بعلاوه لیزر در از بین بردن موهای زائد پشت، بازو، سینه و شانه نیز اثرگذاری فوق العاده ای دارد.
برای از بین بردن موهای زائد بلوند ناحیه بالای لب و چانه بهتر است از الکترولیز استفاده شود زیرا لیزر فقط برای موهای زائد این نواحی مؤثر است.
لیزر در واقع پالسی از نور با طول موج معین است که پس از تبدیل شدن به گرما به پیاز مو نفوذ می کند و بدون اینکه به بافت های کناری آسیب برساند، پیاز مو را از بین می برد. در این روش فولیکول مو پس از یک بار از بین رفتن نمی تواند دوباره رشد کند و گرمای ایجاد شده هیچ آسیبی به پوست نمی رساند.
شدت و طول دوره درمان با توجه به ساختار بدن هر فرد متفاوت است و به طور میانگین فر فرد به ۳ الی ۷ جلسه درمان جهت رفع کامل موهای زائد نیاز دارد.
پیش از انجام عمل لیزر حتما باید تحت بررسی متخصص پوست قرار گرفته و شرح کاملی از وضعیت پوست شما به دست آورد. پس از آن پزشک و بیمار می توانند اطلاعات دقیق تری را نسبت به آنچه قرار است در طول انجام عمل لیزر اتفاق افتد به دست آورند.
علاوه بر این بیمار از ۲ هفته قبل از لیزر نباید اقدام به آفتاب گرفتن، تزریق کلوژن جهت جوانسازی، موم انداختن و استفاده از رختخواب های الیافی نماید. استفاده از مواد حساسیت زا نظیر برخی عطرها و خوشبو کننده ها چه قبل و چه بعد از لیزر توصیه نمی شود. خطر خونریزی در لیزر با استفاده از آسپرین ها و داروهای ضد التهاب و مکمل های گیاهی افزایش می یابد.
تورم و پولک پولک شدن و قرمز شدن فولیکول مو. این مورد طبیعی بوده و سریعاً از بین می رود. پماد زینک اکسید به بهبود سریعتر کمک می کند.
درد و سوزش. این مورد نیز می تواند با مصرف داروهای مسکن از بین برود.
اگر احتمال بروز عوارض در فرد در اثر لیزر موهای زائد وجود داشته باشد، پزشک ابتدا باید یک تست نقطه ای از بیمار گرفته و در صورتی که طی یک هفته هیچگونه نشانه ای ناشی از عوارض لیزر موهای زائد مشاهده نشد، سپس به لیزر سایر نقاط بدن بپردازد.
قبل از لیزر موهای زائد تصمیم گیری کنید باید مطمئن شوید که به اندازه کافی راجب آن می دانید و از معایب و مزایا و عوارض لیزر موهای زائد اطلاع دارید.
LLLT (Low level laser therapy) روش غیر تهاجمی در درمان موهای زائد است که نیاز به جراحی و دوره ریکاوری بلند مدت ندارد. این روش نیاز به هیچگونه دارویی ندارد و اگر پزشک متخصص به درستی آن را انجام دهد عوارض جدی ندارد.