بررسی هایی لازم قبل از انجام لیزر موهای زائد
بیماری هایی مثل لیکن پلان و ویتلیگو و یا پسوریازیس منجر به پیدایش ضایعات در محل انجام لیزر می شود به بیماران توصیه می شود که از ۲۴ ساعت قبل تا یك هفته بعد از لیزر باید داروهای ضدتبخال مثل آسایكلوویر استفاده شود.
سابقه بیماریهایی مثل لوپوس، پوست را به نور حساس می كنند و بهتر است لیزر در آنها انجام نشود. هرچند كه هیچ مدركی دال بر صدمه به جنین در لیزر موهای زائد وجود ندارد اما بهتر است در بیماران باردار لیزر موهای زائد را به تعویق بیندازیم.
از آنجا كه انجام لیزر موهای زائد می تواند باعث كمرنگ شدن این ضایعات شود باید از قبل به بیمار در مورد این مسئله تذكر داد وجود تاتو یا خال یا كك و مك در محل لیزر حتما باید مورد بررسی قرار گیرد.
اگر بیمار از دارو ایزوترتینویین (نوعی تركیب vita مثل راكوتان كه برای درمان جوشهای مقاوم به كار میرود) استفاده می كند چون باعث حساس شدن شدید پوست به نور لیزر و افزایش احتمال سوختگی و اسكار و لك میشود حداقل ۶ ماه باید لیزر مو زائد را به تعویق انداخت.مصرف داروهای حاوی طلا نیز در بعضی بیماران منجر به عدم امکان انجام لیزر موهای زائد در این افراد می شود
در صورتی كه بیمار جوش چركی یا هر كانون عفونی دیگری در محل لیزر موهای زائد داشته باشد باید تا زمان درمان آن عفونت لیزر به تعویق بيفتد در این حالت برای لیزر موهای زائد سابقه عفونت فعال مثل جوشهای چركی بررسی می شود در هر روشی كه باعث برنزه شدن پوست شده باشد، اعم از آفتاب گرفتن یا سولاریم، احتمال سوختگی پوست و ایجاد لك به دنبال ليزر بسیار زیاد است. در این بیماران بهتر است درمان تا زمان از بین رفتن رنگ به تعویق بیفتد و در این مدت بیمار از تركیبات ضدلك و ضدآفتاب استفاده كند.
منبع: کلینیک تخصصی لیزر موهای زائد ایران نوین