انواع قرص تقویت مو را بشناسید

انواع قرص تقویت مو را بشناسید

21 فروردین ، 1401
کلینیک ایران نوین

انواع قرص تقویت مو را بشناسید

چنانچه فرد به ریزش مو دچار گردد در ابتدا باید به دنبال علت ریزش موها باشد ، زیرا در بسیاری از موارد مانند اختلالات هورمونی در زنان و مردان با کشف و درمان عامل ایجاد کننده ی ریزش مو ، عارضه ی کم پشتی و ریزش موها متوقف می شود. بنابراین قبل از جستجوی روش های ترمیمی و درمانی ریزش موها ، باید به دنبال عامل ایجاد کننده ی ریزش موها باشیم. در راستای تقویت مو و ترمیم مو های کاشته شده ، آسیب دیده و نازک ، قرص تقویت مو و داروهایی وجود دارد که با استفاده از آنها ریزش موها متوقف و شاهد پر پشت شدن موها خواهیم بود و در موارد کاشت مو نیز با مصرف این قرص ها تعداد فولیکول های بیشتری از مو پیوند خورده و در نهایت تراکم مناسبی از موها ایجاد خواهد شد.

ماینوکسیدیل

● از داروهای تقویتی مو می توان به ماینوکسیدیل موضعی ۵ درصد و ۲ درصد اشاره نمود.

این دارو به شکل کف یا مایع وجود دارد که باید دو بار در روز با توجه به تشخیص و تجویز متخصص پوست و مو ، مستقیما بر روی پوست سر مالیده شود.

آشکار شدن تاثیر گذاری این دارو بین ۴ تا ۶ ماه طول خواهد کشید و پس از این دوره بررسی تعداد موها و تراکم آنها توسط متخصص مشخص می کند که آیا دارو موثر بوده یا خیر و درصورت تاثیرگذاری مثبت ، می توانید آن را تا هر زمان که ضروری ست مصرف کرد .

فیناستراید

● داروی دیگر مورد مصرف جهت جلوگیری و ریزش موها ، فیناستراید خوراکی است ، این داروی خوراکی جهت درمان ریزش مو با الگوی زنانه و مردانه توسط پزشک متخصص مو تجویز می شود ، با مصرف روزانه یکبار در ساعتی مشخص و تاثیرگذاری آن پس از چهار ماه ، شاهد کاهش ریزش موها و تحریک رشد موهای جدید خواهیم بود ،می توان مصرف این دارو را تا زمانی که موها به رشد و تراکم مطلوب برسند ، ادامه داد.

سایر انواع قرص تقویت مو

 ● قرص تقویت مو آنتی آندروژن دسته دیگری از داروهای ضد ریزش مو هستند که با مهار کردن هورمون های تخریب کننده ی فولیکول مو یعنی هورمون های آندروژن ، ریزش مو با الگوی زنانه را در زنان متوقف می نمایند.

این نوع از داروهای ضد ریزش مو ، شامل قرص های ضد بارداری هستند که تاثیر خود را پس از چهار ماه مصرف نشان می دهند .

● داروهای کورتیکواستروئید : این داروها به صورت محلول های خوراکی یا تزریقی با تجویز پزشک بر اساس سن و شدت ریزش مو به منظور جلوگیری از ریزش موی الگوی سکه ای ، لیکن پلان و لوپوس عرضه می شود .

این دارو ، اثرات ناشی از بیماری های خود ایمنی ( ریزش سکه ای ، لیکن پلان و لوپوس) که در آن بدن به بافت سالمی چون فولیکول های مو حمله می کند را مختل ساخته و امکان رشد مجدد موها را فراهم می کند.

مقابله با ریزش مو

در کودکانی با ریزش موی سکه ای ، داروی استروئیدی موضعی بر روی پوست سر یا بدن مالیده می شود ، در بزرگسالان این دارو ممکن است به پوست سر و بدن تزریق گردد .

● داروهای ضد قارچ : این داروهای خوراکی به منظور جلوگیری از ریزش مو هایی که در اثر عفونت قارچی به وجود آمده اند ، به صورت مصرف روزانه برای بیمار توسط پزشک تجویز می شود .

نتایج مصرف این دارو پس از دو ماه آشکار می گردد و اگر درمان بلافاصله پس از بروز علائم ریزش مو باشد ، نتیجه حاصل از مصرف دارو بسیار مطلوب خواهد بود  و تا زمان از بین رفتن کامل قارچ عفونت زا باید دارو به صورت منظم مصرف گردد.

● آنتی بیوتیک ها به منظور جلوگیری از هجوم سیستم ایمنی بدن به سلول های سالم با دیگر داروهای ریزشی و تقویت موها به عنوان داروها مکمل توسط متخصص تجویز می شوند.

● تجویز داروهای ضد مالاریا به منظور کاهش التهاب پوست سر نیز ممکن است توسط متخصص صورت پذیرد.

سلامت موها بستگی زیادی به سلامتی پوست سر شما دارد. پوست سر باید مرطوب باشد و دارای فولیکول های سالمی باشد که بتواند تارهای موی محکم و درخشانی را تولید کند. علیرغم آنکه ضخامت موهای هر فرد، بیشتر از رژیم غذایی تحت تأثیر ژنتیک هر فرد قرار دارد، اما ویتامین های مغذی پوست سر می توانند رشد موها را تقویت نمایند. موهای تازه رشد کرده براق سالم تر و ضخیم تر هستند.

مواد مغذی مورد نیاز برای تقویت مو

سیلیس

سیلیس دو کار عمده انجام می دهد: این ماده علاوه بر اینکه به تقویت مو های قبلی فرد می پردازد، از ریزش آنها نیز جلوگیری می کند. توصیه پزشک متخصص مو این است که روزانه ۵۵ میلی گرم سیلیس از طریق خوردن غذاهای دریایی، سبزیجات سبز برگ و برنج می تواند جذب بدن شود.

اسیدهای چرب امگا-۳

امگا ۳ در ماهی های چرب نظیر سالمون و ماهی خال مخالی می تواند یافت شود. این ماده، به حفظ رطوبت مو و پوست و سر کمک نموده و سبب می شود پوست سر به صورت منظم به تولید صمغ بپردازد. روزانه ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری تخم کتان باعث حفظ رطوبت سر به وسیله امگا ۳ با پایه گیاهی می شود. برای دریافت امگا ۳ از ماهی، توصیه می شود حدود ۲۵۰ گرم ماهی چرب یا حداکثر ۳ گرم قرص امگا ۳ در هر هفته مصرف شود.

ویتامین B-complex

 نیاسین که با نام ویتامین  نیز شناخته می شود، به سلامت پوست سر کمک می کند. همچنین ویتامین های ،  وB۱۲ همگی از ریزش مو جلوگیری می کنند. ویتامین  به تنهایی می تواند از سفید شدن زودهنگام مو جلوگیری کرده و ویتامین B۶ نیز ملانین مو را، به عنوان منبع رنگدانه مو تقویت می کند. برای جذب ویتامین B توسط مو، باید به استفاده از ویتامین های B-comlex پرداخت زیرا به دلیل واکنش های شیمیایی متقابل هر یک از ویتامین های گروه B، نتایج خاصی از مصرف یک ویتامین B به تنهایی مشاهده نمی شود.

ویتامین C به علاوه L-Cystenine

 موهای هر فرد از ۸% ماده L-Cystenine تشکیل شده است. این آمینو اسید با سموم موجود در جریان خون مقابله نموده و به تقویت رشد مو های شما بپردازد. البته دز زیاد این آمینو اسید می تواند اثرات مخربی بر روی بدن شما گذاشته و ایجاد سنگ کلیه نماید. خوشبختانه، ویتامین C تمامی اثرات مخرب L-Cystenine را در صورت مصرف به اندازه، می پوشاند. برخی پزشکان مصرف ۵۰۰ میلی گرم L-Cystenine  و ۱۵۰۰ میلی گرم ویتامین C را دو بار در روز پیشنهاد می کنند. در هنگام مصرف قرص تقویت مو حاوی ویتامین C مطمئن شوید که این دارو شامل بیوفلاوونویدها نیز باشد. زیرا این ماده به جذب ویتامین C توسط بدن شما کمک می کند.

ویتامین E

ویتامین E چرخش اکسیژن را در خون افزایش می دهد. از همین رو با مصرف ویتامین E هوا رسانی در پوست سر بیشتر انجام شده و به رشد مو کمک می کند. همچنین ویتامین E به سلامت کلی موها نیز کمک کرده و از شکنندگی و کم پشتی آنها جلوگیری می کند. مصرف ۴۰۰ تا ۸۰۰ واحد ویتامین E به صورت روزانه پیشنهاد می شود. البته اکثر مولتی ویتامین ها تنها حاوی ۳۰ واحد ویتامین E هستند. در تحقیقات جدید عنوان شده است، مصرف روزانه ۴۰۰ واحد ویتامین E برای بیشتر از یک سال خطر مرگ را افزایش می دهد. بنابر این پیش از مصرف این ویتامین حتماً با پزشک متخصص مو خود مشورت نمایید.

منبع: کلینیک تخصصی تقویت مو ایران نوین

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

مقالات مرتبط

facebook instagram telegram درخواست مشاوره
این سایت متعلق به مرجع زیبایی ایران نوین است-هرگونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد
6LfcPU4fAAAAAAwaOa7HaFbj4ZxLIqf9Eeazrt_X