پیلینگ پوست صورت چیست؟
پیلینگ پوست (Peeling) به معنی برداشتن یک قشر سطحی از روی پوست بوده که با این عمل سلول های مرده ی پوست که حاوی جای جوش ، لکه ، منافذ باز ، چروک ریز هستند ، برداشته شده و در نهایت پوست شفاف و روشن خواهد شد .
پیلینگ یا لایه برداری پوست می تواند در خانه یا در کلینیک های تخصصی پوست و زیبایی توسط پزشک متخصص پوست، صورت پذیرد که هر چه عوارض و مشکلات پوستی عمیق تر باشد ، بهتر است که لایه برداری پوست توسط پزشک متخصص به صورت تخصصی انجام شود .
پیلینگ پوست صورت با توجه نوع عامل لایه برداری به پیلینگ شیمیایی ، مکانیکی و لیزری تقسیم می شود .
در روش پیلینگ شیمیایی ، با استفاده از ترکیبات شیمیایی خاص لایه برداری پوست جهت رفع عوارض و مشکلات پوست صورت انجام می شود .
در این روش ، جهت درمان اسکارهای عمیق پوست از وسایل الکترومکانیکی خاصی جهت لایه برداری پوست استفاده می شود .
در این روش از لیزر جهت عمل لایه برداری پوست صورت با توجه به عمق عارضه ی پوستی استفاده می گردد .
در تقسیم بندی دیگری پیلینگ پوست صورت براساس عمق لایه برداری پوست به سه نوع پیلینگ پوست سطحی ، متوسط و عمیق صورت می پذیرد .
تعداد جلسات مورد نیاز جهت لایه برداری و درمان عوارض پوستی با توجه به عمق مشکلات پوستی متفاوت بوده و هر چه عارضه ی ایجاد شده عمیق تر باشد ، به تعداد جلسات بیشتری جهت درمان نیاز خواهد بود .
انواع لایه برداری پوست با تحریک کلاژن ( واحد های سازنده ی پوست ) همراه هستند .
با انجام عمل پیلینگ ، عمل جوانسازی پوست انجام گرفته و پوست صورت جوان ، شاداب و زیباتر خواهد شد .
پس از عمل پیلینگ پوست صورت ، به دلیل بالا رفتن حساسیت پوست باید مراقبت های شدیدتری از پوست انجام شود ؛ لذا باید از ضدآفتاب قوی تری استفاده نمود ، از قرارگیری طولانی مدت در معرض آفتاب باید خودداری کرد و در لایه برداری های عمیق با رعایت نکات بهداشتی از ایجاد عفونت جلوگیری کرد .
به دلیل حساس شدن پوست صورت پس از جوانسازی پوست توسط عمل پیلینگ پوست نسبت به شرایط آب و هوایی و اشعه ی خورشید ، بهتر است که عمل پیلینگ پوست در فصل پاییز ، زمستان و اوایل بهار صورت پذیرد . منبع: کلینیک تخصصی جوانسازی پوست ایران نوین