مزایا و معایب PRP
مانند تمام درمان ها و عمل های جراحی پزشکی که دارا مزایا و معایبی هستند و باعث عدم اطمینان برای استفاده می شوند، درمان PRP هم دارای مزایا و معایبی می باشد که در این مقاله به بررسی مزایا و معایب PRP خواهیم پرداخت.
بسیاری از بیمارانی که مبتلا به آرتروز هستند، به دلایل مختلفی حاضر به تزریق پلاسمای غنی از پلاکت می شوند که چند دلیل معتبر آن برای شما نوشته شده است :
-درمان های فیزیکی و یا کاهش وزن می تواند به بهبود آرتروز کمک کند اما همیشه کارآمد نیست.
-تزریق کورتیزون نیز می تواند به کاهش درد آرتروز کمک نماید اما در نظر داشته باشید تزریق مکرر می تواند باعث تضعیف رابط ها و تاندون ها در طول زمان شود و ممکن است بر غضروف های سالم نیز آثار مخربی داشته باشد.
اگر چه مطالعات آزمایشگاهی استفاده از پلاسمای غنی از پلاکت را تشویق می کنند، اما دانشمندان هنوز به طور کامل نتوانستد متوجه شوند چرا و چطور این اتفاق می افتد و هنوز سوالات بسیار زیادی در این باره دارند :
همچنین برخی از افرادی که تحت درمان PRP قرار گرفته اند، از درد در محل تزریق شکایت دارند. گاهی اوقات در منطقه عضله و استخوان نیز، درد احساس می شود.
هرچند که تزریق به بیمار از طریق سرم انجام می شود و جوانب احتیاط رعایت می گردد، اما شاهد عفونت در قسمت های آسیب دیده نیز بوده ایم.
از دیگر معایب این درمان این است که به بدن برخی از بیماران پاسخ نداده است و پس از یک دوره درمان، درد بدن حتی بیشتر از قبل شده است و در برخی دیگر از بیماران نیز بدنشان سرم را رد کرده و به درمان واکنش نشان می دهد. هرچند که این مورد بسیار نادر است اما باز هم باید مطالعات بیشتری در مورد مزایا و معایب PRP صورت گیرد تا دلیل آن را متوجه شوند.
منبع: کلینیک تخصصی درمانی PRP ایران نوین